Unge Humanister Logo

Om os

Unge Humanister er en ikke-religiøs organisation for humanister mellem 15 og 30 år. Vores formål er, at oplyse og engagere andre unge omkring humanisme, humanistiske værdier og opfordre til at tænke over, overveje og forholde sig kritiske og åbne til egne og andres livssyn.

Vi er en politisk organisation, som arbejder for bl.a. Menneskerettigheder og sekularitet i folkeskolen. Vi er også et livssynsfællesskab, som med humanistiske grundværdier, værner om både fællesskab og fælles ansvar, samtidig med at vi skaber rum og mulighed for at den enkelte skal danne egne, selvstændige holdninger og finde sin vej og sandhed.

Vi er helt nyudklækket som organisation (vinter 2017), men er allerede ved at få god vind i sejlene. Vi har en bestyrelse og skønne frivillige, som arbejder på alt fra folkemøder og gymnasiebesøg til sommerlejr og aktivisme.

VIL DU VÆRE MED?

Du kan både blive medlem og på den måde deltage i alle vores arrangementer, møder, fester og hygge. Meld dig til!

Har du en indre aktivist i maven? Eller vil du bare gerne lære mere om at arbejde i en ungdomsorganisation? Bliv frivillig!

Vi har flere forskellige grupper, som hver især gør et mega sejt arbejde, hvad end det er politisk, organisatorisk eller bare at holde sammen på os allesammen.

HUMANISTISK SAMFUND

I Unge Humanister,  samarbejder vi især med Humanistisk Samfund

Humanistisk Samfund er en forening, der arbejder for et samfund, hvor alle livssyn er ligestillede. Derfor arbejder vi for adskillelse af kirke og stat. Samtidig arrangerer de ceremonier ved livets store overgange: Navngivning, konfirmation, bryllup og begravelse.